Monday, November 21, 2011

Macam2

Kisah di sebalik RM 100 1. Seorang suami sangggup memukul isteri. 2. Ibu bapa bercuti. 3. Pelajar yang tidak pernah hadir ke sekolah, mula bersekolah, 4. Pelajar yang tidak pernah bersekolah mula memohon untuk bersekolah. 5. Guru disindir oleh ibu bapa kerana lambat memberi RM 100, tidak seperti di bank, cepat. 6. Ibu bapa datang awal ke sekolah seawal 6.30 pagi. Pukul 10.00 pagi Pengetua dan Guru Besar masih berada di bank. 7. Ibu bapa persoalkan kenapa duit lebihan semalam tidak disimpan di sekolah. Supaya senang pada awal pagi mereka dapat mengambilnya. Ibu bapa perlu faham prosedur menyimpan wang di sekolah. 8. Ada yang menyindir supaya guru-guru guna duit sendiri dahulu sebelum Pengetua dan Guru Besar balik dari bank. 9. Di dalam aduan Harian Metro, seorang bapa persoalkan kenapa pelajar Tingkatan 5 pada tahun ini tidak dapat RM 100. Sedangkan kalau anaknya berjaya dapat keputusan cemerlang di dalam SPM, meneruskan pengajian ke peringkat yang lebih tinggi, anaknya akan dapat baucer RM 200. 10.Jalan raya sesak di kawasan yang ada sekolah. 11.Kedai 'hand-phone' bertambah pelanggan. 12.Kedai makan menerima pengunjung di luar jangka.

Sunday, November 20, 2011

Aduhai!!!..

Muhyiddin umum pemansuhan projek rintis pengajaran 9 jam 2011/11/19 LABUAN: Tan Sri Muhyiddin Yassin mengumumkan pemansuhan projek rintis pengajaran sembilan jam yang sepatutnya bermula di empat negeri, tahun depan. Timbalan Perdana Menteri berkata, ketetapan itu dibuat bagi mengelak kekeliruan di kalangan guru, selain tidak mahu menambah beban sedia ada. Katanya, ketetapan itu sudah dimaklumkan kepada Ketua Pengarah Jabatan Perkhidmatan Awam (Datuk Seri Abu Bakar Abdullah). Beliau berkata demikian pada sidang media di Lapangan Terbang Labuan di sini, sebentar tadi. Roland Mersing saya sangat tak setuju program ini dibatalkan. Ini kerana kita (penjawat awam lain) kerja 9 jam. So apa salahnya guru kerja 9 jam. Anak2 kita pun selamat boleh duduk di sekolah dari pukul 8am-5pm. Boleh kurangkan masalah sosial anak2 kita semua kerana guru boleh pantau mereka disekolah. Kita pun xpayah risau anak kita buat apa bila kita tengah kerja.. Sepatutnya program ini diteruskan. Masalah pembantu rumah pun boleh selesai..Xpayah ambil pembantu rumah lagi untuk jaga anak. Cikgu boleh tengokkan kat sekolah.So, kerajaan xperlu mintak maid dari indonesia lagi. Banyak benda boleh settle kalau kerja 9 jam diteruskan..Mintak kerjasama NGO tolong buat bantahan. kerana ini boleh menyusahkan kita penjawat awam yang lain. Sekian terima kasih. matteo Guru sepatut bertugas selama 9 jam, sama seperti penjawat awam yang lain.Guru terlalu banyak rehat jika dibandingkan dengan kakitangan kerajaan dan pekerja swasta yang lain.Mereka mempunyai cuti penggal/semesta yang panjang selain cuti umum.Kerja jam 7.00am balik jam 1.00pm. Sepatut guru lah yang bekerja lebih masa, sebab tugas mereka mendidik budak-budak dari peringkat tadika hingga ke universiti. Mendidik supaya seseorang itu supaya menjadi orang berilmu dan pintar memerlukan tumpuan yang serius dan padat dengan jadual-jadual pembelajaran sepenuh masa. ZEK Guru adalah golongan yang paling suka mengeluh dan komplain, semua orang pun tahu hakikat ini TAK IRI Betul kata Roland Mersing... bila guru tak kerja di sekolah hingga jam 4.30 ptg, ia boleh menyusahkan kita penjawat awam yang lain. Anak2 kita terabai & tak tau apa mereka buat sbb kita masih kat pejabat. Guru balik kerja separuh hari rehat aje...kita penjawat awam lain masih bekerja keras kat pejabat...Ini betul2 tak adil. RAMAI BETUL ORANG TAK PUAS HATI KAN???... HARAP2 INSAN YG TAK PUAS HATI TU DIPERSILAKAN DGN SEGALA HORMATNYA KE SK KOTA MASAI .. CARI SEK BESAR MCM SEK KAMI NI .. NGAJAR KAT SINI SEMINGGU PUN JADILAH YE.. PASTU BARU BOLEH BAGI PANDANGAN MASING2 .. BERAT MATA MEMANDANG BERAT LAGI BAHU MENGALAS..

Friday, November 18, 2011

UPSR 2011 ~ 17 Nov 2011

alhamdulillah segala persoalan terjawab jugak .. dengan rasmi tepat pukul 7.00 pagi GB umumkan keputusan rasmi UPSR 2011 dlm bilik mesyuarat .. tersenyum lebar GB dlm meeting kali ni .. seramai 82 orang calon mendapat 5A dan 62 orang mendapat 4A1B.. keputusan yang tidak dijangka .. SKKM mendapat ranking pertama mendapat keputusan cemerlang di Pasir Gudang dan ranking kedua di negeri Johor , kalah seorg calon daripada SK Bdr Baru Uda.. lega rasanya bila keputusan da keluar , mcm2 karenah budak2 sementara menantikan keputusan .. tergambar muka cuak diorg .. time nilah yg ada nak buka Yassin .. aduhai.. mcm2 karenah.. rasa puas hati sangat pasal aku berjaya menyumbang 2A kepada murid ku ini .. kelas 6C5 hanya seorang sahaja calon yg mendapat 5A dan 14 orang 4A1B, tapi sedih jugak bila ada murid yg rajin dan aku target cuma dapat 3A sahaja.. mungkin sudah tertulis rezeki masing2 .. harap2 mereka tidak berputus asa..dan yg paling membanggakan kelas aku mencatat keputusan tiada murid yg memperoleh C dalam penulisan .. alhamdulillah ..lega sangat .. kombang lubang idung bila tengok dari 6C1 sampai 6C6 ada murid yang memperoleh keputusan C dlm penulisan kecuali 6C5 .. berbaloi2 cikgu jerit dan mengamuk hari2...hehehe... anak murid di 6C9 juga turut mengembirakan dan menyenangkan hati aku .. daripada 34 orang , 18 orang dapat A dlm kertas penulisan .. suma cikgu cakap budak2 ni sayang cikgu azilah lebih berbanding cikgu lain .. haha..tergelak besar bila dengar mcm tu .. padahal kat kelas aku ni mak tiri no 2 selepas Roy ..hehe.. senang hati bila ramai yg ikut apa yg aku pesan dan ingat apa yg aku ajar .. dan yg paling manis .. semua murid 6C9 lulus dlm kedua2 kertas ... lega si Wilson boleh lulus ..dan paling aku tak percaya si Alif Nuzul Haqim boleh dapat A dlm kertas penulisan .. teringat dulu siap2 naik penampar ke muka pasal dia tak nak jawab kertas aku .. puas pujuk puas merayu puas dipuji barulah dia nak jawab waktu ujian .. dan hasilnya inilah .. siap semalam berlari kat aku menayang kertas ... Alhamdulillah ..cikgu tak perlukan apa2 hadiah , kejayaan anak murid menjadi hadiah paling bermakna.. Terima Kasih Allah .. jadi 2 hari ni kena siapkan semua kerja , isnin hantar semua kerja kat pejabat dan pergi membeli hadiah untuk Hari Anugerah Cemerlang Januari nanti .. hari Rabu sudah mau berangkat pulang .. da tak sabar nak tunggu mak balik .. Selamat Bercuti Semua.. 19 Disember 2011 ... sudah mula berkerja !!...

Wednesday, November 16, 2011

Khabar Angin!

82 orang ... Ranking Pertama di Pasir Gudang!!!... aduhai betul ke ni ... sana sini sms menyebarkan berita .. klu betul SKKM da pecah rekod tahun lepas.. 2010 - 74 orang 2011 - 82 orang .. alhamdulilah .. cikgu doakan yg terbaik untuk anak2 didik cikgu 17 November 2011.. UPSR ...

Tuesday, November 15, 2011

terguris rasa hati bila anak didik menulis mcm ni .. terpulanglah pada anak murid mcmana penilaian mereka terhadap gurunya.. aku menegur perkara yg betul , nak betulkan kesalahan yg telah mereka lakukan .. dah jelas tindakan yg mereka lakukan mendatangkan bahaya kepada rakan yg lain .. bergaduh siap baling2 kerusi sampai bengkak tgn kawan dibuatnya.. mana cikgu boleh bersabar .. klu lelaki yang buat mcm tu takpe lagi, ni budak perempuan .. aduhai budak2 zaman skrg .. Facebook digunakan utk mengutuk cikgu, melahirkan rasa tidak puas hati walaupun sudah terang dan nyata tindakan yg mereka lakukan adalah salah .. semalam buat muka bila aku masuk kelas , hari ni datang dgn ayahnya amik duit bantuan RM100 pun tunjuk muka protes .. takpelah .. cikgu redha dan mengakui kesalahan cikgu sekiranya tindakan cikgu menegur kawannya adalah satu kesalahan!...

Tuesday, November 8, 2011

Hamper Oh Hamper

hari ni pukul 9.30 da kuar g JB ..alang2 masih lagi bercuti raya jadi amik peluang ari ni g beli hamper utk program kat Starhill minggu depan .. dekat pukul 11 jugaklah sampai ke kilang Appolo ni .. tapi nasib baik ari ni highway pasir gudang tak berapa nak jam ... klu tak mau penat gak le nak menunggu terutama bila sampai area Tmn Daya tu .. kadang2 jam tak gerak2 .. kat bahagian depan kilang ni ada bukak kedai jual barang2 keluaran Appolo .. murah yg amat berbanding klu g beli kat econsave atau tesco extra .. budget 250 beli barang utk hamper .. penuh keta aku dibuatnya .. pastu balik singgah Tesco Extra, singgah Kaher kat Johor Jaya pastu balik Kota Masai beli bakul dan riben .. sampai umah Niza pukul 2.00 .. pastu sampai umah dia terus bungkus hamper .. terkial2 tangan dibuatnya .. almaklumlah selalu beli yg da siap je kan .. dekat pukul 4 sampai rumah .. aduhai penatnya , balik umah layan Bella pastu melarat2 pulak nengok citer indon .. aduhai mengadap TV memang tak jadi keje.. alhamdullilah lega rasa hati bila satu keje da settled .. esok lusa kena g Agsana nak beli hadiah utk Hari Anugerah Cemerlang .. nk kekalkan tradisi seperti tahun sebelum2 nya .. kena lah pergi cari buku kat Badan ... akhir tahun pun program masih banyak lagi tak settled .. 19 November da start cuti sampai le 18 Disember genap sebulan da kena kembali ke sekolah .. klu kat Johor ni memang cikgu kena bertugas di sekolah selama 2 minggu dlm tempoh bercuti .. bila dengar 19 Disember da kena bertugas .. rasa nak nangis pun ada .. sempat tak aku nak uruskan semua mende .. aduhai.. harap2 semua berjalan lancar .. kena susun jadual betul2 ni ...

Monday, November 7, 2011

ADA SESIAPA YG SUDI NK SPONSOR ??????

Nak abis dah!!!!

minggu ni last citer ni .. jadi minggu depan semua org bole duduk umah dgn tenang ye .. tak tau lah apa pengakhiran citer ni .. walaupun kdg2 rasa menyampah nk tengok citer ni .. pasal menyampah dgn si fiona dan geram dgn soffiya yg punyalah sabar ..hahaha.. kt sek pun ramai yg minat tengok citer ni , klu sebelum balik tu mesti semua berpesan nanti ptg jgn lupa tengok citer ni .. ada jugak yg bercite gara2 citer ni ada sang suami yg da berbunyi .. almaklumlah penangan citer ni ..masak utk makan malam semua da jadi awal ,pastu time maghrib pulak ,belum lagi azan telekung da disarung ..aduhai parah jugak ye .. sampaikan kak jakiah da berpesan jgn terkejar2 nak sembahyang magrib sampai terniat sembahyang kerana nak tengok soffiya sudah.. hahah.. tak kan le mcm tu sekali kan .. jadi minggu ni , kena get ready pukul 6.30 da kena mandi , azan pulak kat sini awal, so siap2 semua ,masuk waktu kita sembahyang ye.. hehehe.. apa kesudahan nya .. sama2 kita tunggu !!!

Mcm Best je!

nak beli yg mahal2 smpai ribu riban tak mampulah pulak .. duit yg ada nak digunakan ke tempat lain .. tengah pening pale ..mcm mana nak uruskan semua bagi cukup .. aduhai .. agak2 ada orang2 di luar sana nak sponsor saya tak ??... (dush penumbuk ke muka!!!!...)

DSC-W570 : W Series : Digital Still Camera : Sony Malaysia

DSC-W570 : W Series : Digital Still Camera : Sony Malaysia

penawar jiwa dan hati dan lara kerana tak dapat nak g terengganu akhir tahun nanti, jadi duit yg telah dikumpul bersama2 kak sham ngan kak ayu akan kuguna dengan mendapatkan ini!..hehe..

Saturday, November 5, 2011

Selamat Hari Raya Aidil Adha!

Selamat Hari Raya Aidil Adha, Selamat Hari Raya Qorban utk semua.. tahun ni tahun ke dua beraya haji di Johor, tahun lepas beraya bersama Siti Khadijah kat Jalan Jambu .. tak le sedih sangat pasal ada member .. siap masak rendang, rebus ketupat ngan kuah kacang .. pastu siap antar kat Donna ngan mak dia lagi .tp tahun ni dok sorang2 tak bersemangat nak buat apa .. tadi pergi econsave da lambat ..pukul 10.30 baru sampai ..masuk je pintu econsave tengok punyalah ramai org , nak amik barang pun semua berebut2.. tiba2 jadi blur nak beli apa .. nak beli ayam pun tak dapat pasai org berebut2 .. dah le beratur panjang nak timbang ..dekat setengah jam gak tadi nak menimbang barang padahal ada bukak 4 kaunter timbangan , aduhai ramai btol org kat sini .. mesti ramai yg tak balik kg pasai cuti kejap .. tak sempat nak balik .. tahun ni raya sorang2 terasa gak .. yelah mak pun takde kat sini .. dlm kepala otak tu pikir macam2 .. aduhai sedihnya , tambah lak tadi pas maghrib dengar lak takbir hari raya ..makin syahdu lak rasanya ... diserikan lagi dgn msg si dayah .. mak masak rendang ngan laksa kat umah .. makcu masak apa???.. aduh.. dia ckp lagi abah tengah membebel pasal makcu ngan pakwe tak balik .. nasib baik ada org backup makcu ... heheeh.. tapi org2 kat kampung risau aku balik beraya ke keratong .. aduhai .jgn le risau , belum sampai masa lagi pun .. klu lah nak balik beraya confirm le nak balik beraya kg sendiri kan .. aduhai .. lambatnya nak tunggu mak balik ni ... lega dengar bila adik ckp mak sihat kat sana .. insya Allah semoga mak, long ngan abg long dapat menjalani ibadah haji dengan baik .. semoga mereka mendapat haji yg marbur.. Selamat Hari Raya Qorban .. Tahun ni sekali lagi aku korbankan hati dan perasaan .. beraya di perantauan ...

Tuesday, November 1, 2011

1.11.11

2 hari yg memenatkan .. start dari semalam lagi pas abis sekolah berkejar ke Star Hills Kempas, ni gara2 seorang cordinator yg tak bertanggungjawb .. kelam kabut dibuatnya pasal program sukan & rekreasi budak2 tahun 6 da confirm nak buat pada 10 nov nanti.. ingatka dlm minggu ni da siap2 nak antar kertas kerja dan surat kebenaran ke PPD dan beli hadiah dan hamper suma.. pasal minggu depan da takde masa,masuk sek ari rabu,khamis da nak g .. yg buat aku geram sikap tak bertanggungjawab sales cordinator kat Star Hills nilah .. aku da contact dia since 3 minggu lepas pasal nak confirm pasal ni .. da le tgu dia fax quotation punyalah lama dan sampai ke sudah memang takde, da call tp dia bz meeting tunggu return call pun takde, da sms jugak, tp still takde balasan , last2 semalam baru dapat bercakap ngan dia , dia kata dia da resign sebulan yg lalu ... eeeiiiii gerammnnnnyaaa!!!!
mcm lah aku dulu tak buat keje ni suma kan .. klu kat office dulu klu perangai mcm ni memang da lama lah kena mengadap mr lim ..hahaha... nape aku call dan sms dia , dia tak ckp dia da resign da suruh contact office .. itu tak ke nama nak menyusahkan org ... gelabah jugak dibuatnya ..jadi amik keputusan semalam balik sek terus g sana ..dah le meredah highway Pasir Gudang punyalah lama ..sampai kat sana sales cordinator yg lain bercuti pulak . jadi takde org yg bole attend customer... geram gila..padahal da siap call manager dia , manager dia yg soh dtg office... geram dgn org buat keje main2 .. hari ni pulak baru dpt bercakap dgn PIC ..dia ckp tarikh tu da ada org booking .. aduhai pening kepala .. da terbayang2 aku nak cancell je program ni dan pulangkan balik duit budak2.. pasal da takde masa lagi .. last2 amik keputusan nak tunda ke 16 Nov.. jadi ari ni berangkat lagi ke Kempas nak berjumpa dgn Cik Najiha .. last2 sekali da kira confirm .. dan yg paling menghairankan diorg bole bagi package utuk murid dan guru RM 20 siap dengan makan dan 3 games... padahal masa berurusan dgn si mamat yg da resign ni dia ckp Star Hills tak bole bagi package budak sek RM 25.. errrmmmm tak ke menyirap dengan .. duit da kutip suma .. jadi senang citer , banyak cost yg kena tarik balik .. nak bagi cukup semua ... harap2 pasni takde masalah lagi yg berlaku .. ni pun jadi satu pengajaran ... pas ni kena berhati2 bila nak berurusan ..

tp yg paling tak best esok kena mengadap GB nak tunjuk kertas kerja baru.. masuk yg ni da 4 kali aku mengadap dia..tensen!

sekian terima kasih!

Saturday, October 29, 2011

Sahabat,Kawan,Rakan,Teman!

Sajak buat sahabat seperjuangan…
Oktober 27, 2005 oleh Musafir Kelana

Ingatlah sahabat…
Bunga itu menguntum indah,
Menyeri dan mekar memerah,
Dipuji dengan berbagai-bagai madah,
Esoknya bunga itu gugur ke tanah,
Serpih demi serpih ia punah,
Tanpa daun dan kelopaknya musnah.

Sahabatku…
Engkau bukan layu seperti bunga,
Dan aku bukan kumbang yang akan mengambil madunya,
Lambang bunga lambang sementara cuma,
Tetapi perjuangan kita tiada penghujungnya,
Daerah kita bukan daerah cinta,
Bukan masanya untuk memujuk kasih asmara,
Tiada senda gurau memanjang yang meleka,
Kerana kita dalam memperjuangkan agama.

Sahabatku..
Disini uda dan dara telah berkubur,
Kita bina atasnya jihad yang subur.

Ingatlah sahabat…
Bumi kita bumi yang payah,
Penuh peluh, air mata dan mungkin darah,
Bila kita jejak tapaknya perlu punyai wadah,
Ikuti dibelakang ulama’ supaya tak goyah,
Bila dikatakan pada mu: Perjuangan itu amat susah,
Kau katakanlah kembali: Aku mengharap hanya keredhaan dari Allah.

Sahabatku…
Semalam telah layu sekuntum bunga,
Telah gugur dari jambangannya,
Tetapi itu bukan perjuangan kita,
Bukanlah itu sebagai lambangnya,
Mulut telah kaku untuk bertanya,
Hati malu untuk memikirkannya,
Tidak seperti dahulunya,
Kita kuat berhujah dan bersuara.

Ingatlah sahabatku..
Kerana dulu dan kini kita tetap seorang mujahid,
Yang merindukan dan memburu syahid,
Maaf kiranya tuturku yang pahit.

Senyumlah sahabat..
Senyumlah dan serilah wajah,
Walau pudar dan hambar datang tak sudah,
Belajarlah menjadi seorang mujahid dan mujahidah,
Doaku agar kita berani seperti Hamzah,
Malah punyai semangat seperti Sumaiyah.

_________________
jadilah sahabat yang baik…
Memang sudah menjadi fitrah semulajadi manusia ingin berkawan dan bersahabat.
Sahabat sejati ialah yang sentiasa bantu membantu dalam mengerjakan kebaikan dan mencegah kemungkaran.

Binalah nilai seorg sahabat yg baik..

Friday, October 28, 2011

Rodong Koi


rodong koi yg setia dr dulu sampai le skrg
berkawan ngan dia since form 2 sampai le da kertu mcm nihah
dialah yg masih setia ngan koi dari dulu lagi walhal kami sekelas masa form 2 je, pastu form 4 dia da masuk vokay bentong .. tp hubungan tu tak putus masih tak putus, mungkin disebabkan faktor dia adik angkat kak ida.. so dengan koi ni jadi akrab le pulak .. klu time cuti mesti dia ada calling2 , sampaikan satu tahap kena marah ngan kakak koi pasal koi takde kat umah ,, klu time raya mesti ada datang beraya ke umah walaupun time tu dia da keje kat kluang .. masa koi dok kerinchi pun dia sanggup redah jauh2 nak dtg minum2 ngan koi ... rasa nak menitik ayaq mata ... tapi yg paling buat koi terharu bila dia datang dengan tangan nya sendiri menyerahkan kad jemputan kawin dengan sang isteri ..time tu rasa koi le rodong dia yg paling bermakna dlm idup dia..


ENCIK MOHD NAJIB BIN ABDUL RAZAK :

terima kasih kerana sudi menjadi sahabat koi dlm tempoh 19 tahun ni
terima kasih kerana sudi mendengar keluh kesah ketika koi sedih koi gembira koi merana koi meroyan
walau dalam apa keadaan awk sentiasa ada utk koi
hanya ALLAh yg mampu membalasnya


koi doakan awk bahagia dunia akhirat bersama isteri tercinta , semoga dikurniakan anak2 yg soleh dan solehah , dikurniakan kesihatan dan kesenangan yg berpanjangan .. Amin!

:(




malam ni tiba2 terjumpa FB si isteri..
si suami memang da lama block aku..

hanya mampu mendoakan mereka bahagia hingga ke akhir hayat dan dikurniakan anak yang soleh dan solehah.. Amin

mode : sedih :(

2 hari lagi

tinggal 2 hari lagi untuk bersenang lenang dirumah , Isnin da masuk sek semula... selasa da mula peperiksaan akhir tahun .. utk tahun 6 cuma subjek elektif saja .. yg teras guna result time percubaan hari tu , maksudnya kali ni aku cuma menanda kertas KT ngan PJK jelah .. 10 November program sukan dan rekreasi kat Star Hills Kempas. maksudnya minggu depan da kena start cari hadiah dan hamper utk 10 kumpulan ni lah .. 120 org budak yg akan turut serta , tapi bilangan cikgu tak confirm lagi, jadi isu kalau aku tentukan .. biarlah yg arif dan bijaksana yg tentukan ,, cadangnya nak bawak semua cikgu tahun 6, tiba last week dapat tau hanya 15 org guru sahaja yg dibenarkan .. aduhai .. macam manalah nak menjaga budak2 tu nanti , da le suma aktiviti dlm kolam .. aku lak tak pandai nak berenang ..nanti bukan cikgu yg menyelamatkan anak murid, anak murid yg menyelamatkan cikgu ..hehehe...14 November keluar keputusan UPSR, 15 November jamuan akhir tahun dan 19 November adalah penutup dengan Hari Anugerah Cemerlang .. tapi bila bole start bercuti tak tau lagi .tak taulah tahun ni nk buat mcm tahun2 yg sebelumnya kelas tambahan mula awal .. errmmmm cikgu ngan budak2 semua da dlm mood bercuti ni ...

petang ni tak hujan macam selalu , jadi bolelah menyambung mencabut rumput dan menebas lalang di belakang rumah , kat depan da settled tapi rumput dan lalang yg dicabut tak bole nak dibakar pasal basah lagi ..ari2 hujan kat pasir gudang nihah .. baru perasan aku takde lighter rupanya , abis tu tak kan nak cucuh surat kabor kat dapur gas berlari bawak ke depan pulak ,,mau terbakar rumah ni kang ..hahaha..

baiklah bergerak sekarang , tadi en xyz da bertanya da siap ke rumput dan lalang kat rumah tu ??... siap pesan lagi jgn asyik melingkor je .. hahaha... mcm dia tau jekan..

Comei


buka tv pagi ni tengok ada Najwa Latif .. alhamdulilah dlm usia yg muda telah berjaya .. kejayaan dlm bidang muzik mestilah seiring dgn kejayaan dlm akademik ..Insya Allah .. zaman skrg ni ramai sungguh budak2 nak jadi penyanyi .. kat kota masai ni pun apa kurangnya .. tahun ni dengarnya ramai jugak budak2 sk kota masai yg g audition idola kecil .. hari tu tengok dlm FB ada sorang budak tahun 5..kat sek tak mengajar dia tp mengajar dia time tuisyen .. tengok rupa kat sek ..senyap je .. tapi bila kat luar..ermmm... maybe mak ayah dia tak kisah dan menyokong apa yg anak dia lakukan .. tp setakat aku mengajar tuisyen ..budak ni kira oklah ..

pagi2 lagi da membuka blog yg menjadi rutin untuk dibaca .. ari ni ada satu blog lagi nak direview pasal suka tengok budak yg berbakat besor tambah plak comei je dia time nyanyi ..huhu..

jom kita layan :


'
'
'
'
'
'

http://najwalatifs.blogspot.com

layan blog sambil minum jus tomato ngan kopok lekor.. ( huhu.. jus tomato da sihat da menunya , tapi kopok lekor tu payah nak ckp..hahaha...)

Khasiat Tomato

Jus tomato mengandungi Vitamin A,C, Lycopene dan protein. Paling penting ia mempunyai anti-oxidan yang melambatkan proses penuaan kulit.

1. Mencerahkan Kulit.

Mampu untuk membuat kulit nammpak segar kemerahan dan berseri terutamanya dibahagian muka. Menghilangkan raut kulit yang pudar.

2. Kulit Muka Berminyak.

Gosokkan tomato masak yang telah dipotong ke atas kulit muka selama beberapa minit. Biarkan jus tomato itu dikulit muka selama 15 minit. Bersihkan dengan air sejuk sahaja. Amalkan 2 kali sehari sahaja. Kulit muka berminyak tiada lagi.

3. Jangkitan Pada Kulit Muka.

Gatal dan kemerahan di kulit muka. Kaedahnya sama sahaja. Potong buah tomato dan gosok dengan lembut secara bulatan di muka. Jus tomato mempunyai unsur asid yang mampu menyeimbangkan pH kulit.

4. Menutup Pori-Pori Kulit.

Gosokkan jus tomato ke seluruh kulit muka sebelum tidur, biarkan semalaman. Cuci lah keesokan paginya. Amalkan sebegitu.

5. Jerawat Batu

Sapukan jus tomato di kulit muka dan biarkan selama sejam. Cucilah selepas itu. Amalkan sehingga jerawat pulih sepenuhnya.

6. Menghilangkan Bintik Hitam.

7. Pulihkan Hitam Panahan Matahari

8. Tegangkan Kulit

Tuesday, October 25, 2011

Ladybird ke Lipas?



tadi mms dayah tanya ada rupa ladybird tak menatang ni?..
dayah jawab aikk mcm lipas je!!!!
uwaaa.. jawapan tak menjaga hati sungguh!
tapi kan aku pun rasa mcm tu..heheeh
pasal tu mms kat dayah tadi..pasal aku terasa apalah yg lain macam sang ladybird aku ni..hahaha... lipas rupanya.. tak kan kena badi lipas kot .. mungkin balasan tuhan ni .. 2 ari ni aku dok berperang ngan lipas , tensenlah apalah kena kat umah ni banyak lipas .. dlm bekas kain ada lipas.. eeeiiiii geli .. pagi ni pun bangun je nampak lipas.. apa lagi amik ridset spray sampai dia nyawa2 ikan.. tulah balasan dapat ari ni .. nak lukis ladybird jadi rupa lipas ...hehehe

setelah dipaksa dayah terpaksalah melukis dan mms gambor ladybird mcmmana.. tulah hasilnya 2 ekor lipas dan 2 ekor lady bird..hahaha... tulah kelemahan aku dari dulu memang fail klu bab melukis ni .. ingat dulu2 masa sek klu pekse seni waima kelas seni pun memang jgn harap aku nak melukis .. selalunya cik zuaidah lah yg jadi mangsa .. tolong lukis utk aku dan aku tukang wane je..hahah.. punyalah keras tangan aku nihah.. bayangkan lah nak lukis ladybird jadi lipas ..hehehe

teringat masa mula2 posting dulu , aku kena ngajar BI thn 1 dan tahun 2.. ngajar tahun 1 biasalah mestilah kena lukis .. mula2 dulu aku cuba2 jugaklah lukis .. tp bila lukis je mesti budak2 akan gelak kan aku .. mesti diorg akan tanya eeeiii teacher lukis apa tu .. tak sama pun ... issshhhh kurang asam ...
last2 bila time nak lukis je ,mesti panggil budak2 yg lukiskan .. bila nk soh diorg melukis berebut2 nak mencapai marker ... yelah budak2 ni kan da jadi satu kebanggaan klu cikgu panggil ke depan utk lukis atau tulis apa2..

senang citer , nak jadi cikgu ni kena kreatiflah .. tambahan pula klu ngajar tahap 1 , silibus memang banyak gambar, jadi klu cikgu nak lukis ayam pun tak pandai memang payah lah kan .. errmmmm nasib baiklah aku da pencen ngajar tahap 1 ..

tapi nak jadi seorang guru yg kreatif bukan bole amik masa sehari dua kan???

Melayang2



semalam g hantar keta servis, disebabkan hari sabtu da g tanya berapa so ari ni tak tanya lagilah .. cina tu cakap timing belt rm 180..so klu masuk labour charge pun dlm rm220 jelah ..aku pun terus antar keta, cina tu pun tau aku nak tukar timing belt dia pun tak tanya apa lagi da.. dekat sejam jugaklah aku menunggu. bila siap je aku pun g bayar sekali cina tu bagitau suma sekali rm300.. telan air liur dibuatnya ... errmmmmm...apa hal mahal sgt ni (dalam ati jelah,mulut tak terkata) terus bayar n balik umah ..

bila sampai umah baru msg en xyz... tak pasai kena marah ..dia ckp nape tak tanya cina tu ..aduhai masa tu tak terkata dibuatnya .. itulah klu pompuan yg pergi ke bengkel ... nak buat mcmana redha jelah .. mende nak berlaku .. tp mlm tadi abg aku ckp kira oklah rega tu.. nak sedapkan ati terima jelah ..

moral of the story pasni klu nak antar keta ke bengkel pergilah bersama2 dgn org yg arif tentang mende ni .. aku punyalah berhati2 .. siap g tanya dulu .. tp mcm tu jugak jadinya.. aduhai!

Sunday, October 23, 2011

Jodoh atau Cinta - Kaki Novel


HARGA SEMENANJUNG: RM19 AHLI KN: RM15
HARGA SABAH SARAWAK: RM22 AHLI KN: RM18

Tengku Iman Umairah gadis yang jarang sekali menggunakan ‘Tengku’ di pangkal namanya berkahwin atas dasar kehendak datuk angkatnya yang juga datuk Aiman Danish suami kontraknya. Berkahwin menjadi tiket kepada Iman untuk menyambung pelajarannya di luar negara. Dibenci oleh ibu bapa mentua dan suaminya sendiri atas alasan perempuan kampung dan tidak berharta. Tetapi kebencian itu mulai surut selepas kematian datuk dan abang iparnya yang terlibat dalam kemalangan yang turut mencederakan Dato’ Arif bapa mentuanya.
Empat tahun hidup seperti gadis bujang tidak sedikit pun membuatkan Iman terfikir akan perpisahan. Walaupun Iman dan Danish lebih banyak membawa diri masing-masing, tetapi jiwa mereka seperti disatukan dari jauh. Rasa rindu,marah,geram,sayang bercampur aduk setiap masa. Apabila Iman disapa mesra lelaki lain,Danish melenting. Iman pula apabila Danish bermesraan dengan Maya,si gedik yang menyesakkan ,dia akan berjauh hati. Masing-masing saling menyintai tetapi ego lebih mengatasi.
Terlalu banyak peristiwa yang membuatkan cinta dalam diam mereka kembali menjadi satu. Dato’ Arif,Datin Hajar, Tengku Farid, Arissa menjadi tulang belakang cinta mereka. Saat cinta bukan milik mereka,jodoh mengikat mereka. Kala hati berirama cinta,jodoh seolah bukan lagi milik mereka. Jodoh atau cinta? Yang mana hak mereka?

Saturday, October 22, 2011

Sekebun Bunga Cinta-Alaf 21



Faris Aqiel bukan lelaki yang mudah menyerahkan hatinya kepada sesiapa. Walaupun seribu gadis yang hadir, mereka cuma datang dan pergi. Kehadiran Airis Jasmyn mengertikan satu rasa di hati. Tetapi, masakan hatinya boleh terpaut pada si gadis ‘boyish’itu?

Tanpa ragu-ragu, Faris melafazkan cinta. Dia benar-benar ingin Jasmyn tahu isi hatinya. Malangnya, rasa yang dihulur dibiar sepi. Mana tahu hatinya yang disangka kental itu sangatrapuh. Lalu, dia membawa diri ke Kota Wellington. Hairannya, hati Jasmyn terlalu hiba selama ketiadaan lelaki itu.Kerana ego yang tinggi, disingkir jauh segala perasaan. Dia tidak mahu dibaluti kekesalan walau sedikit pun!

Faris kembali ke tanah air. Rasa kecewanya sudah sirna. Namun begitu, pertemuan semula dengan Jasmyn meruntun jua hati lelakinya. Ketika itu, hadir Zara Yumna meneutralkan rasa cintanya terhadap Jasmyn. Akhirnya, dia mengambil keputusan untuk melamar Zara. Saat mereka ingin disatukan, Jasmin pula hadir mengakui rasa cinta yang terpendam sekian lama di jiwanya. Sayangnya, cinta itu sudah menjadi serpihan-serpihan halus yang tidak bisa dicantum kembali. Ketika itu barulah Jasmyn sedar bahawa cinta tidak semestinya dimiliki.

Pergilah Air Mata-Hanni Ramsul

Da 2 kali baca novel ni , time tu baca kat blog Penulisan2U .. cite dia tak abis, tak tido malam membacanya , last2 esok nya g pusat bandar cari novel ni .. aduhai da takde , kedai tu cakap stok takde .. buku tu da lama .. kena order dulu ..

dengan semangat gigih tanya cikgu2 kat sekolah yg memang gila baca novel .. last2 Aishah ckp dia ada , tapi tinggal kat umah dia .. heppi tak terkata .. dia siap g balik umah mak dia amik novel ni utk aku ..

wah .. bila baca je memang meleleh le ayaq mata ..itu akulah tak taulah org lain..da jadi habit klu novel best mesti kena baca kali ke 2 .. wah apa lagi esok g sekolah ngan pening2 lalat .. kuar bintang.. gara2 ngadap novel nihah ... berbaloi lah aku membacanya...



HARGA SEMENANJUNG: RM28 AHLI KN: RM24
HARGA SABAH SARAWAK RM31 AHLI KN: RM27


Akan kubenarkan derai air mata ini membasuh seribu duka...
Akan kubiarkan titisnya terus menitik ke telapak tangan...
Agar kilau jernihnya sudi mendoakan sejuta bahagia untukku...
selamanya...

Pertemuan ini tidak pernah menjadi yang terindah. Ikatan ini juga tidak pernah memberi sejuta bahagia. Lalu, apa perlu kelangsungan ini? Andai wajah ini cuma mengundang bencimu. Suara ini cuma mengundang marahmu. Tingkah ini cuma mengundang sakit di hatimu. Untuk sekali ini, akurlah pada satu pintaku…
Lepaskan aku dari belenggu air mata ini…SABRINA…


Memang pertemuan ini tidak pernah indah. Ikatan ini juga hanya membuat hati bertingkah geram. Apa perlu pada kelangsungan ini? Kerana wajah itu membuat aku teringat pada satu detik hitam yang menyakitkan. Kerana suara itu mengundang geram, apabila kau membisu saat aku perlukan suaramu. Kerana tingkahmu sering membuka prasangka demi prasangka yang membuat hatiku terus berdarah. Dan, pada pintamu yang satu itu…Maaf…Ini pilihanmu, lantas aku akan kotakan… akan aku sempurnakan titis-titis air mata itu… agar setiap titis itu akan menjadi belati yang menyakitkan…
BADRUL…


ISBN: 978-967-5067-74-7

SEMENANJUNG: RM 24.00 AHLI KN: RM 20.00
SABAH/SARAWAK: RM 27.00 AHLI KN: RM 23.00


Cinta datang tanpa diundang, sebagaimana pertemuan tak terduga antara Qistina Balqish dan Daniel Muaz. Setiap kali berjumpa, setiap kali itu juga akan berlaku sengketa sehinggalah berlakunya sesuatu yang mengaibkan sehingga mengikat mereka kepada sebuah tanggungjawab. Tanggungjawab yang perlu digalas atas perbuatan tanpa sengaja oleh kedua-duanya. Suatu ikatan pernikahan atas keterlajuran sikap Daniel Muaz dan kecuaian Qistina Balqish sendiri. Pernikahan ini perlu dirahsiakan daripada pengetahuan kedua ibu bapa Daniel Muaz. Setelah tanggungjawab diambil, bagaimana pula mereka mahu melaksanakannya jika mereka sering tidak sehati sejiwa. Bila tiada mereka merindu, bila ada mereka tidak sebulu. Tanpa sedar bibit cinta antara mereka mekar di dalam hati. Namun, relakah mereka menerima cinta itu...?

Daniel Muaz: “Macam ni la... aku bagi kau seratus ribu, kau tutup mulut kau, okey?

Qistina Balqish: “Seratus ribu??? Awak ingat harga diri saya nilai macam tu, ya? Terlalu murah, tau tak? Huh, awak ingat awak mampu beli segalanya dengan duit awak tu? Saya tak kira, saya nak awak bertanggungjawab. Kalau tak saya buat report polis. Lagipun saya boleh sue awak, saya ada bukti yang awak ceroboh bilik saya,”
Daniel Muaz: “Aku tak sengajalah. Lain kali kunci pintu kalau tak mahu orang lain masuk. Kau sendiri yang cuai. Ada ke nak tidur tak kunci pintu. Apa kau ingat kau kat rumah sendiri ke?

Biarkan Ia Berlalu - Kaki Novel



Biarkan Ia Berlalu - Novel Terkini
RM37.00

ISBN: 978-967-5067-86-0
SEMENANJUNG: RM 37.00 AHLI KN: RM 33.00
SABAH/SARAWAK: RM 40.00 AHLI KN: RM 36.00

Pengkhianatan dan sikap dengki Tan Sri Khalid terhadap keluarga Nadia telah mengubah kehidupan gadis itu. Namun dia tetap tabah menerima untuk hidup dalam kesederhanaan selagi Johan anak Tan Sri Khalid sentiasa di sisi. Sehingga pada satu tahap kesabarannya telah goyah apabila Johan sendiri telah memutuskan hubungan mereka semata-mata kerana beberapa keping gambar ‘panas’ hasil pakatan mummy Johan, Puan Sri Normah dan calon menantu kesayangannya, Erin. Sejak daripada itu, telah tersemat satu perancangan untuk membalas dendam terhadap keluarga Johan.

Lima tahun Nadia membawa diri ke luar negara di samping mempelajari selok-belok perniagaan daripada Jason, seorang ahli perniagaan yang berjaya di UK. Dalam tempoh itu juga Nadia telah berjaya menubuhkan Friends Corporation di Malaysia sambil dibantu oleh dua sahabat karibnya: Tiara dan Baby. Nadia memberi sepenuh kepercayaan kepada dua sahabatnya itu untuk menerajui Friends Corporation di samping mempunyai muslihatnya tersendiri. Setelah mendapat tahu Johan akan berkahwin dengan Erin, Nadia pulang ke tanah air dengan membawa seribu satu azam.

Di Syarikat Friends Corporation telah menemukan Nadia dengan Syafiq, akauntan hebat syarikat mereka. Namun, untuk melicinkan rancangan balas dendamnya terhadap Tan Sri Khalid, Nadia terpaksa merahsiakan identitinya sebagai pemilik sebenar Friends Corporation daripada sesiapa termasuk ibu, Abang Im dan juga Syafiq. Oleh itu, Nadia memohon jawatan sebagai setiausaha kepada Syafiq a.k.a Lion King! Sikap keras kepala dan suka melawan Nadia menyebabkan Syafiq tertarik untuk menerima Nadia sebagai setiausahanya. Pelik! Namun, di sebalik sikap Si Lion King dan keras kepala Nadia sebenarnya telah menimbulkan satu perasaan halus dalam diri masing-masing tetapi kedua-duanya menafikan. Bagi Nadia, Syafiq telah mempunyai seseorang yang istimewa yang bernama Mia Khaisarah manakala bagi Syafiq, terlalu banyak rahsia dalam diri Nadia yang membuatnya keliru.

Adakah benar Nadia di mata Syafiq hanyalah seorang setiausaha ‘kesayangan’nya sahaja? Bila pula Nadia akan menonjolkan dirinya yang sebenar dan bagaimana dengan reaksi Syafiq? Seterusnya, terbalaskah dendam Nadia terhadap Tan Sri Khalid? Bagaimana pula dengan Johan? Dapatkah dia menerima kebenaran di atas apa yang pernah berlaku ke atas Nadia? Bagaimana pula kisah sahabat baiknya Tiara dan Baby dalam menerajui Friends Corporation? Atau Nadia akan biarkan semuanya berlalu

ari tu time kat MPH Alamanda da tengok novel ni , baca sinopsis macam best dan paling syok buku dia tebal mau tak tido satu hari satu malam nak mengabiskan novel ni ..

tak taulah bila mau beli .. hehehe.. tiap2 bulan puan sharifah nurhidayu je yg membeli novel .. selalu dia beli novel mesti best2 ..hhahaha (jek sikit nanti makcu nak pinjam novel2 dia) ... tunggu respon dia klu rasa novel ni best baru aku beli..

Jaya Jusco Permas Jaya



pagi ni dengan semangat berkobar2 akan ku jejak bangunan di atas tu..
gambor dlm google.. nampak mcm baru je kan .. tp da lama pun wujud JJ tu kat situ
JJ yg paling tenang tak ramai orang .. senang nak cuci mata nak shopping tak boleh..
hehehe... tp ckp jelah kan sebelum sampai memang da janji tak mau beli apa, tapi sekali sampai amik kau!... mintak2 le takde apa2 yg berlaku ye!...hehehe...

ari ni g JJ tapi esok nak buat apa ye???
ermmm rumput di depan dan belakang rumah sudah tumbuh dengan subur
sekolah pagi selalu tak sempat dgn indon yg mesin rumput kat luar ..
jadi dengan cuti yg ada kena lah settled suma ni
klu tidak nanti tak nampak pintu rumah pulak..

Friday, October 21, 2011

Minggu Bakat Tahun Enam 2011












antara pertandingan yg disertai oleh murid2 6C5
tapi kali ni aku tak buat apa2 pun dengan diorg
tak sempat nak latih pasal aku bercuti ari tu
cuma sempat buatkan skrip aje
yg lain2 dengan sir hussin ,teacher azeeta ngan teacher marliza dia
cikgu azilah dok relax goyang kaki
hahaha...

tak sangka berbakat
murid2 yg selalu kena bebel dek aku
nilah ... orgnya
taun ni cikgu azilah tak berapa nak sporting kot
asyik membebel je
hahaha... nak buat mcm mana
budak2 tahun ni berbeza

walau apa pun berbangga dengan hasil kerja diorg
dlm 4 pertandingan 2 pertandingan dapat naib juara
alhamdulilah


tak sabar cikgu nak tunggu keputusan UPSR 14 november nanti
harap2 semua anak murid cikgu jadi JUARA pulak ye!

Serba Salah



dlm kepala tengah merangka2 apa yg dickpkan pada 2 org kakak ni..
sorang da tau .. tapi sorang lagi ni payah sikit
tak tau nak mula tang mana
hati berbelah bahagi
tapi rasa kena berkorban lah

kita tak bole buat banyak keje dlm satu masa
tak menang tangan dibuatnya
hati rasa melonjak2 nak pergi
tapi banyak keje yg menanti
org kata cuti sek tu lama
tp aku rasa pejam celik pejam celik da sampai ke penghujung
2 minggu sebelum cuti berakhir sudah harus kembali semula ke pasir gudang

jadi planning nak g terenganu dgn 2 org kakak ni terpaksa lah dibatalkan
tapi hati berat nak bagi tau
sejak akhir2 ni rasa nya da banyak kecewakan org

tp pun ada x officemate yg call
dia kata da lupa kat member2 sejak bergelar guru
redha jelah tak tau nak ckp macam mana
tak pernah terlintas pun kat hati ni
walau pun jauh walau pun tidak pernah dihubungi
tetapi kawan2 tetap di hati
tak tercapai dek tangan nak puaskan hati semua org

kat anak buah kesayangan pun rasa bersalah jugak
tak taulah bila bole bermalam di ampang
harap along tak amik hati ..hehehe
cuti sek ni akan kuusahakan jugak ke sana..

kawan2 yg lain ... insya Allah klu ada umur kita bertemu februari depan ye!

Klon!




tetiba terjumpa gambor ni ..
time cuti sek bulan 6 ari tu..
tengah siap2 nak g kenduri kawin saudara

ini budak suma nak sama dgn makcu
bila tengok gambor ni
baru sedar
udah tua makcu nihah
hehehe...

Saturday, October 15, 2011

Sunday, October 2, 2011

lamanya tak mengupdate .. rasanya dekat 3 minggu jugak laptop buat hal.. aduhai time keje aku menimbun2 time tu le dia nak rosak .. sian dia .. virus sudah menyerang gara2 sang pen drive yg telah dicemari ..

ari ni dapat laptop mr xyz , bkn bagi terus ye tuan2 dan puan2, bagi pinjam je..tp oklah daripada takde ..

takde apa nak citer pun.. 2 ari ni pergi mencari barang hantaran .. aduh susah g ngan mr xyz yg amat cerewet ni.. sampai masam2 muka dibuatnya... tp nak buat camna ..sabar jelah ..

oklah nak tido dulu .. esok tengah hari kena g ppd ,, kena buat zoning budak2 ke ting 1.. errrmmmm bilalah nak cuti ni..


berita yg mengembirakan 13 okt mak akan berangkat ke Mekah .. moga mak dapat menjalani ibadah dengan tenang dan dikurniakan kesihatan yg baik..amin!

Wednesday, August 24, 2011

SKT oh SKT!


Sasaran Kerja Tahunan @ SKT!
malasnya nak buat!
tapi kalu nak isi borang Laporan Penilaian Prestasi kena ada SKT..
errmmmm.. saya sudah tidak bersemangat nak buat keje..
hati saya telah sampai di kampung!
berpinar2 biji mata saya nak menyiapkan SKT
ingatkan tahun ni da takde
tiba2 GPK mintak pulak

errmmmm tengah cari mood nak buat SKT ...


Sunday, August 21, 2011

Bosan!!





bosan di hujung minggu..
dlm kepala da terbayang2 kol 5.30 pagi sabtu aku da berada di jalan raya otw nak balik Pahang ..aduhai hati ini tak bole disabarkan lagi ..hehehe..

mlm ni keje dok main game, baru abis main games ikan sampai da bosan , nak try main games lain tp hampeh .. nk loading punyalah lama.. sambil menunggu apa lagi makan kuih raya yg dibeli lah .. hahaha.. baik mkn sekarang kan , pasal bila sampai raya nanti memang tak merasa nak makan da.. heheeh..tambah lak cheese tart ni da tinggal suku bekas , pasal biskut lak jadi tester minggu lepas .. udah org nak rasakan ..aku bagilah jelah .. bila da rasa bukan main ramai lagi nak order.. murah rezeki kak midah .. tapi tak taulah dapat ke tak pasal biskut ni jauh dtg nya ..nun jauh di Melaka ..

Saturday, August 20, 2011

Awatnya!




awat mata tak bole tido nihah???
nak menyambung menanda buku, sudah penat .
nak tido mata tak bole pejam
bukak you tube nak tgk movie tenet lembap
aduhai!!!...

en xyz pulak bz menguruskan adik dia kat kuantan
ntah lah adik dia tu
pas satu satu masalahnya
untunglah dapat abg yg sabar melayan dia
klu dpt ke aku memang aku buat dono je
tak abis2 ngan masalah ngan bekas awek
aduhai .. cukup2 lah tu!

gambar yg tiada kaitan dgn citer di atas
hehe.. gambar g lawatan tahun 5 ke melaka

Kristal - Selagi Ada Rindu- Official MTV

Dadali - Disaat Aku Mencintaimu




Mengapa kau pergi, Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu,
berharap engkau jadi kekasih hatiku,
Malah kau pergi jauh dari hidupku,

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta.......

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta.......

Semoga engkau kan mengerti,, tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta
Maaf sungguhku tak bisa, untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta

Zivilia Band - Aishiteru (With Lyrics).flv





gambor yg paling aku suka
bersama kakak kesayangan ku ini..
berkat gigih kak ayu mengambil gambar
inilah hasilnya..
tahun ni merancang hendak ke Terengganu..
tp tak taulah aku dpt g tak nanti..
serba salah dibuatnya!

Friday, August 19, 2011

Ustaz Rock Kembali Lagi!

wah saya suka! saya suka!
hari ni ada last program motivasi untuk murid tahun 6 menjelang UPSR .. Ustaz Muliadi dijemput sekali lagi ... wah bestnya ..aku melekat di dewan dr pukul 8.00 sampai ke 12 kat dewan memantau budak2 sesi pertama agak suram penerimaan diorg biasalah kelas belakang . sesi kedua baru menyeronokkan ... Harap2 apa yg dinasihatkan oleh ustaz tu kan akan melekat dlm minda budak2 .. Insya Allah ..

aku kagum dengan cara ustaz ni handle aktiviti td.. kali ni budak2 tak nangis2 lagi .. kebanyakkan aktiviti nya very fun .. dlm gelak ketawa begitu keras sindiran .. satu hari aku bercita2 nak jadi mcm tu jugak .. tp tak taulah bila .. planning nak sambung belajar terpaksa ditangguhkan dulu .. kena kumput duit, kumpul tenaga dan bulatkan tekad sebelum memegang buku kembali .. moga Allah permudahkan urusanku.. Amin!

Wajah baru Semangat baru!

huhu.. semangat barulah sangat ye!.. hehehe.. padahal da berkurun tak menjengah kat sini , sejak anak2 muridku nak pekse ni .. cikgu pun kena berkorban .. no more blogging , no more fb, no more chatting .. suma takdelah .. kalau tidak cikgunya akan sesat di hujung jalan .. sampai terlupa akan keje2 suma.. hahaha


baru urut dada menanda kertas percubaan ...isi markah , key in dalam SAPR 16, pastu key in dlm SAPS yg hangat sekarang da last key in dlm satu lagi sistem utk hantar result trial UPSR ke KPM .. aduhai lega keje sudah selesai , borang perakuan calon, surat2 segala da selesai ..cuma stationery budak2 ni tak selesai lagi .. untung nya budak2 skrg sampai pensel dia menulis pun cikgu pun sediakan .. ni keje menjelang UPSR belum cite masa UPSR ..

skrg ni cikgu cikgi sedang gigih menanda kertas Ujian Gerak Gempur kali ke 4, ujian terakhir yg diambil oleh murid2 sebelum UPSR yg sebenar ... tapi budak2 ni disebabkan tiap2 bulan ada ujian .. so diorg da takde perasaan pun da.. cikgu nya yg risau nak melepaskan anak murid masing2 masuk ke dalam dewan ..

dlm tempoh 2 minggu ni , akan diadakan ujian Pra UPSR .. harap2 semua murid dapat melakukan yg terbaik .. Cikgu dan Cikgi kena tabahkan hati dan kuatkan semangat .. diharapkan apa yg kami usahakan akan membuahkan hasil .. Insya Allah!

Saturday, July 23, 2011

Doktor Cinta!



terimalah pantun 5 kerat ku ini :


novelku memanggil tuannya,
buku sudah habis kutanda,
kertas latihan pula tinggal di meja,
tak kan ku sia2 peluang yg ada,
jomlah kita membaca.

Anak Spiderman kah???



napelah anak spiderman bole tersesat ke umah wan ni???

dini sedang mengamik hatinya makcu nya!

hehehe

Budak Kecik !




Si Alip yg sedang tayang muka comei nya ..
hahaha.. rindunya kat Alip ni !...

Perigi Acheh!






Cikgu2 kat sekolah ni selalu cakap antara sek pedalaman di Pasir Gudang ni ialah Sk Perigi Acheh .. aku selalu membayangkan mcmana le rupanya sek tu kan .. katanya jaraknya jauh masuk ke dalam .. yelah selalunya kat Pasir Gudang ni payah nak jumpa sek yg kira pedalaman lainlah klu kat Pahang , teringat zaman aku pratikum kat Lembah Klau dulu2 .. aku pun kagum ngan keberanian aku .. belum Subuh lagi aku da gerak dr Kuala Kaung nak g ke Lembah Klau lalu jalan Mempaga .. gelapnya jgn ceritalah ... belum lagi pasal kena tempuh 2 ladang kelapa sawit .. fuyoo ari2 mengeletar lutut .. takut .. buatnya tayar keta pancit ke atau keta meragam ke .. tp alhamdulilah .. selamat jugak akhirnya .. itulah pengalaman yg harus aku tempuh !

tapi Kg Perigi Acheh ni takle seteruk yg disangka .. sebuah kg nelayan , org Singapore selalu dtg ke sini utk memancing .. ada jalan tar .. jadi tak le susah nak sampai ke sana .. sekolah nya pun cantik .. klu aku ditukarkan ke sana???... ntahlah mintak2 tak lah kot.. klu nak ditukarkan pun .. tolonglah tukar saya balik PAHANG ok!.. hehehe...