Friday, April 29, 2011

Teratak Dek Non

baru lepas balik dari Teratak Dek Non..da masuk 3 tahun dok sini ,inilah kali pertama g makan kat sini.. biasalah i kan rajin masak,jarang makan kat luar ni..hehehe..

kedai ni agak jauh masuk ke dalam bersebelahan ngan workshop, kawasan dia agak tersorok pasal tu jarang org pergi ,, baru2 ni ada pasang banner kat jalan nak masuk.Family Set hanya RM 30 utk 4 hingga 5 org makan .. nampak menarik je , so malam ni pun aku ngan cik hsemate pun pergilah ke sana usai solat Maghrib tadi. .pergi ke sana dengan perut yg lapar,pasal hari ni takde mood nak masak ,kol 11 td makan nasi kat kantin ..malam ni baru nak makan semula .. mana rasa tak kebulur ye dak..

apabila sampai je, ingatkan takde org .. sekali tengok ada 5,6 buah jugaklah keta .. dekorasi dia bolelah dan tempat dia luas .. dengan perut yg lapar kitaorg pun order le siakap 3 rasa, tomyam campur,kailan ikan masin ngan sambal belacan..sekali sampai ..ermmmmm.. tak le sesedap yg di sangka . sedap le lagi aku masak kat umah :P .. tp disebabkan perut yg lapar makan ajelah .. harga dia pun bole tahan lah.. jadi moralnya ialah tak payoh le ko nak g makan tempat2 yg merapu , baik ko kembali ke pangkal jalan , jadi klu rasa nak makan ko g jelah kat rawandi ke, Rusni Cafe atau Borneo Restoran kat Taman Cendana.. pasti pas makan akan balik dengan senyuman yg lebar.. hahaha

pas siap makan kitaorg Tasik Layang2 , ada karnival Hari Pekerja start ari khamis yg lalu , jalan2 cuci mata .. dalam cuci mata tak sedar terbeli le pulak awning tudung nasib baik le murah .. hahaha.. klu beli banyak2 kang esok kat Kota Tinggi ko putih mata jelah ye.. huhu...tengah jalan bole terjumpa ngan Supaizam budak Lakum , ni le satu2 rodong koi dari Lanchang yg tersesat kat Kota Masai .. bole terjumpa balik pasai aku ngajar anak dia thn lepas .. nasib ko lah Supaizam dapat aku ngajor anak ko tuhah .. nasib baik anak dia baik tp agak manja skit ,, nak2 pulak bila tau aku ni member ayah dia ,.. so manja dia agak lebih dari budak lain .. ermmm tak sangka ek dulu aku satu sek ngan bapak nya .. tp sekarang aku lak ngajar anak dia .. itulah petandanya???... errmmm hari nak hujan .. huhuhu...


mata da start mengantuk , esok nak bangun awal pasal nak gerak ke Kota Tinggi .. jln confirm jam pasal ramai org Pantai Timur yg balik kampung .. errmmm orang beria2 balik kg .. sabar jelah ye .. tunggu bulan nanti baru bole balik :(

Thursday, April 28, 2011

E-Filling

time saat2 akhir le ko baru nak buatkan????
ni pun timbul kesedaran masa otw nak g sek td
dlm Hot FM dok citer pasal sape tak bayor income tax lagi
tinggal 3 ari je lagi ..

apalagi mulalah meminta bantuan
yelah no pin nk buat efilling takde lagi
tahun lepas aku tak sempat buat pun
da tiba tarikh tutup .. hahaha..
lagi satu diorg kata kena g LHDN kat JB sana
laaa... manalah aku tau nak jalan ke situ ..
JPN ke ,LHDN ke, RTM ke ..memang aku tak tau!!
tapi kalau ke jalan ke Jaya Jusco aku tau..hehehe..
tapi takpe pendapatan aku ni tak layak kena cukai lagi
kali ni,aku mintak jasa baik Aida utk dapatkan no pin aku ngan kawan dia kat LHDN.
kat bilik guru tadi suma da kecoh buat efilling , diorg kata walaupun belum layak utk dikenakan cukai, tapi wajib isi..

disebabkan aku ni mempunyai nilai2 murni yg tinggi dan taknak derhaka pada kakak2 ku di sekolah ini, maka aku pun mengisi nyalah ..

Impak : saya berjaya jugak akhirnya, cukai yg dikenakan kepada saya ialah RM 0.00.

Wednesday, April 27, 2011

Bersemangat!

aikkk . nape lak segar je biji mata saya mlm ni .. selalunya time ni bantal dan tilam da melambai2 .. berkat Jus Tok Guru ke???.. ermmmm.. takde maknanya da abis setengah botol pun aku telan ,klu tiba time mengantuk tu dia ngantok gak , bak kata org kalau minum kopi cap api satu baldi pun, klu udah malas tak jadi mende wei...

da penat nanda kertas,saya menjenguk blog saya ni kejap..almaklumlah tetiba je saya rasa blog saya ari ni lawa.. hahaha.. suka ati akulah kan???... memang lawa apa!!..hehehe... wane dia menarik hati saya je.. nampak gayanya saya kena ubah favourite colour saya pas ni .. selalunya kan saya suka coklat dan purple .. sampai ada cikgu kat sek saya tegur nape asyik pakai baju caler yg sama je .. abis tu klu udah suka kan... lagi satu dia ckp klu umur da 3 series memang le suka wane coklat tanda kematangan.. hahaha..kelakor je saya dengor.. matang sgt le saya ni .. belum nampak lagi perangai saya yg sebenar .. hahaha...

oklah , saya bersemangat nak menyambung menanda kertas, malam ni da 2 org murid asyik msg tanya dia dapat markah berapa .. hahaha.. takut le tu .. semalam saya da menakutkan diorg , klu ada yg gagal tak kira apa subjek dengan kuasa saya sebagai guru kelas saya akan mintak izin GB nak tukarkan diorg dari 6C5 g 6C14 .. haha tau takut!!!...

Layan!

Rossa Ku Menunggu Lyrics

ku menunggu, ku menunggu kau putus dengan kekasihmu
tak akan ku ganggu kau dengan kekasihmu
ku kan selalu di sini untuk menunggumu

cinta itu ku berharap kau kelak kan cintai aku
saat kau telah tak bersama kekasihmu
ku lakukan semua agar kau cintaiku

reff:
haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
ada cemburu juga rindu
ku tetap menunggu

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
dan kau sudah ada yang punya
ku tetap menunggu

datang padaku, ku tahu kelak kau kan datang kepadaku
saat kau sadar betapa ku cintaimu
ku akan selalu setia tuk menunggumu

repeat reff

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
ada cemburu dan juga rindu
dan aku tetap menunggu

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
dan kau sudah ada yang punya
ku tetap menunggu

(aku tetap menunggu) ku tetap menunggu
(aku tetap menunggu) ku tetap menunggu
ku tetap menunggu

Another Preggy Mummy

Tahniah buat Puan Aida Ahamad ,dalam tak sedar je ye Aida ,Takpe .. nanti ko mabuk , k.ila bole tolong relief kelas ko ye!..akak paham , hari ni pun akak da nampak ko da start makan asam kt bilik guru, tabahkan hati dan kuatkan semangat ye Aida ...

Cepatnya!

macam tak percaya je ..
ari ni da ari rabu
esok hari khamis
lusa da hari jumaat
tulat da hari sabtu..

wah dah hampir sabtu ye..
hehehe.. tak sabar rasanya
mau pergi bershopping ni Kota Tinggi (alahai shopping lah sgt.. :p)

puan sharifah nurhidayu:

sudah muktamad berkurung hitam pada pagi raya di rumah ibu mertuamu????..

Rindu Serindu Rindunya!

tengah belek kalendar bila boleh pulang ke kg..

SAYA :
rindu mak saya
rindu kakak,abang dan adik saya
rindu anak2 buah saya
rindu kat kawan2 saya
rindu kat dia ..

errmmmm .. agak2 diorg rindu kat saya tak???

Tuesday, April 26, 2011

Marilah Mari!

marilah mari kita mengundi opppss silap ,lambat lagi nak pilihan rayanya weh!.. belum sampai masa lagi .. belum dengar ura2 gaji nak naik, jadi maksudnya belum pilihanraya lagi lah tu .. betul ke macam tu??.. ntahlah maybe kebetulan, aku dengar ni pun daripada cikgu2 senior sekolah tu.. tak kisahlah naik ke tak naik , yg penting kita menunaikan kewajipan kita ..

aku tengah gigih menanda kertas ni,ari ni hari pertama Ujian Gerak Gempur 2 .. ginilah gayanya klu udah ngajor tahun 6, memang tiap2 bulan lah ujian nya .. tiap2 arilah menandanya .. tp tak kisah , aku enjoy je ngan apa aku buat skrg .. cikgu kena usaha lebih daripada murid .. kena kuatkn semangat utk menanda tu .. yelah da paksa budak buat latih tubi hari2 .. tak kan nak biar jekan bukunya tak bertanda.. tp alhamdulilah setakat ni dlm tempoh menghampiri bulan ke 5 ni berkat latih tubi yg diberi murid2 sudah memahami format nya macam mana cuma tinggal digilap je lagi .. berdasarkan kertas diorg kali ni nampak perubahan besar bagi kedua2 kelas .. lega rasa hati walaupn bukan semua tp rasa bersyukur sangat kerana penat lelah selama ni rasa terbalas .. tapi cuma satulah agak kecewa dengan seorg murid lelaki ni .. aku tak tau apa masalah dia .. penyakit malas dia memang payah nak ubah .. ari isnin ari tu da puas rasanya ingatkan diorg jangan tinggal walau satu soalan pun , cikgu tak marah klu jawapan yg ditulis salah tp yg penting ada daya usaha .. tp kalau tinggal kosong tanpa dijawab .. betapa kecewanya hati cikgu .. bimbang klu UPSR nanti macam tu jugak dia lakukan .. kalau itulah yg berlaku maka akulah penyumbang E dalam slip UPSR dia nanti... nauzubillah mintak2 dijauhkan ..

mood malam ni : sedikit sedih dan kecewa :(

Monday, April 25, 2011

Tahniah To Preggy Mummy

tahniah ye Puan Twin!..
aku tumpang gembira apabila dengar rezeki kawan2 bertambah .
alhamdulilah .. semoga kawanku ini sihat dan bersemangat sepanjang kehamilannya ini.
kuatkan semangat,jaga makan, jaga diri dan jaga kesihatan.
Insya Allah ..

Bikin Panas!!!

petang tadi pas penat menanda buku, aku ngan cik hsemate bercadang nak g jogging .. mula2 rasa agak malas .. yelah 2011 ni belum sekali pun kaki aku menjejak ke Bukit Layang2.. almaklumlah selalunya seperti thn2 lepas memang acara wajib sekurang2 nya seminggu sekali aku ngan donarita akan pergi ke sana .. setakat seround jelah yg aku mampu , masuk round ke 2 kaki ni tak terangkat dah .. hehehe..almaklumlah umur pun da masuk kategori veteran ..

jadi hari ni dengan semangat berkobar2 aku dan cik hsemate bersiap2 lah nak .. kalau nk g Bukit Layang2 ni kena u-turn dulu dari Bestari Perdana.. tengah u-turn tetiba dtg sebuah kancil kasi pancung kitorg punya jalan .. nasib baiklah cik hsemate yg drive , mengucap panjang dibuatnya .. apalah punya org , punyalah tak sabar nak tunggu turn dia sesedap rasa je buat macam tu .. kalau tak sayang nyawa sendiri takpe tapi pikirkan nyawa org lain.. tak sampai 5 minit belum sampai lagi ke Jln Bachang , tengok keta kancil tadi tu da berasap , hati2 berdebar2 bila tengok keta tu da berasap .. sekali bila kami lalu je .. tengok ada sebuah motor kat bawah keta dia ngan seorg lelaki tua yg terbaring.. terkejut gila dibuatnya .. kitaorg pun berenti niat nak tolong pakcik tu .. bukak je pintu keta nampak ada sorang abg tu da berlari mengejar pakcik tu .. mengeletar lutut aku bila tengok kepala pakcik tu berdarah .. tengah panik masa tu tak ingat nak buat apa dah .. so aku pun terus dail no telefon balai polis sciente.. pastu hsemate yg bercakap pasal aku dah tak leh nak ckp apa lagi da.. bdn da seram sejuk , cik hsemate pun bgtaulah polis pasal kemalangan ni .. tau tak apa jawapan dr polis tu .. dia tanya ada yg meninggal tak??.. pastu cik hsemate ckp takde yg meninggal tp cedera parah lah .. pastu bole pulak polis tu cakap takpelah biar diorg settled sendiri dan letak telefon .. kureng asam btollah .. bila dengar mcm tu kitaorg pulak yg angin ... bole pulak dia bercakap mcm tu.. klu aku yg bercakap tadi memang aku caraskan .. aku nak je jawab buat masa sekarang takde siapa lah yg meninggal tp tak taulah lima minit lagi... gggrrrrr.. geram je aku!!!....

tak lama selepas tu , makin ramai org yg datang , bila da tengok ramai yg dtg kitaorg pun teruskan niat kitaorg nak ke Bukit Layang2 dgn perasan yg membara .. dlm keta dua2 org dok membebel.. itulah sikap manusia kan?... harap2 pakcik tadi tu selamat dan tak mengalami kecederaan yg serius..

ermmm setiap minggu ada je kemalangan kat kota masai ni ,.. rasa takut lak nak keluar ..moga perjalanan aku di sini sentiasa dilindungi olehNya. Insya Allah.

Tuesday, April 19, 2011

Malang Itu Tidak Berbau

2 hari lepas, ada 2 org cikgu kat SKKM ni terlibat dlm kemalangan jln raya kat depan Petronas Jalan Bachang, terkejut apabila mendengar berita tu .. teringat kenangan mula posting kat pasir gudang ni.. kenangan pahit bersama xhsemate dulu .. masa tu otw nak g survey jalan nak cari PPD JB.. berdasarkan peta yg di lukis oleh kawan2,pagi2 lagi kitaorg da kuar .. kejadian tu berlaku sekelip mata , nasib baik lah bukan aku yg drive masa tu , klu aku tak taulah mcamana .. kereta kawan aku tu tertolak dari link laju ke tepi jalan , nasib baik cuma Si Honda saje yg merempuh kalau le time Bapak Treller yg datang tak taulah nasib kami macam mana.. alhamdulilah cuma lebam2 sahaja cuma keta kawan lah yg teruk .. itulah pengalaman pertama kami sepanjang berada di Johor, sejak dari kejadian tu sampai le skrg aku cukup fobio kalau mula masuk highway Pasir Gudang , tiap2 minggu aku bawak budak2 training bowling kat Johor Jaya memang aku bertawakal kepada Allah semoga perjalanan aku selamat pergi dan pulang.. da sampai sekrang jugak aku memang ngeri klu nampak emergency signal .. dari jauh lagi aku nampak memang aku dah standby kaki atas brek , itulah pengalaman dulu membuatkan aku lebih berhati2..

berbalik pada kisah Angah ngan Kak Ani ni .. dengar citer org berdasarkan keadaan keta tak sangka diorg selamat .. alhamdulilah lega bila tau diorang takde apa2 .. tapi kecederaan dalaman kita tak nampak .. dengar lebam sana sini, dan Roy sakit dada dan sesak nafas kerana terhentak kuat .. mintak2lah kita semua dijauhkan dari kejadian sebegini.. Insya Allah.

Monday, April 18, 2011

Tugas Baru

pas balik tuisyen tadi telah dikhabarkan dengan satu 'berita gembira',saya akan ditugaskan utk mengutip yuran tuisyen pibg dari pukul 7.45 hingga 8.30 malam pada setiap hari Selasa.

telan air liur saya dibuatnya,saya tak kisah nak kutip yuran tu cuma malam tu agak menyeramkan.. tapi nasib baik sampai 8.30 je, kalau sama macam ari isnin tuisyen saya bermula 8.00 hingga 10.00 malam, jadi saya akan balik selepas budak2 balik .. tapi masalahnya saya tak sempat nak tunggu clear suma kerana saya takut nak masuk bistari perdana ni sorang2, jalan dia memang sunyi.. selalunya saya memang follow rapat keta parents yg jemput anak diorg , tp klu terlewat saya terpaksa menekan minyak sekuat tenaga .. hahaha... takut punya pasal , tapi masalahnya bumper banyak sgt , klu tak mesti tak sampai 5 minit saya da sampai ixora 4 kan.. hhehehe...

jadi besarlah harapan kepada ibu bapa semua, silalah hadir ke lobi sekolah sebelum 8.30 malam ye!.. selepas 8.30 malam kaunter akan ditutup. ada paham???...

Sunday, April 17, 2011

Pair Teaching!

kelas 6c11 sampai 6c12 ada program pair teaching di mana cikgu sesi petang akan datang menolong guru setiap subjek.. agak2 6C5 ngan 6C9 tak mau kasi pair teaching gak ke???.

Pakej Pelancongan Pendidikan

Lokasi : Zoo Johor
Tarikh : 4 Mei 2011
Peserta : 220 orang Murid

saya masih lagi gigih menaip nama dan segala maklumat murid. 220 orang tu...da masuk 2 hari saya menaip.. udah berpinar biji mata saya!!... suka benor anak2 murid ku ini nak melawat zoo ek!!

Impak : Saya terpaksa memejamkan mata apabila melihat 144 buah buku penulisan yang tidak bertanda... aiiii mana mau kejor ni weh .. minggu depan budak2 ni udah Gerak Gempur.. nampak gayanya cikgu yg kena bergempur ni!

Wednesday, April 13, 2011

Ermm!

baru lepas chat dengan Haziq, dia ckp abg dia en kamiszan sedang menanti kelahiran bayi sulung mereka suami isteri, terdiam tak tau nak cakap apa!

Tuesday, April 12, 2011

Saya Suka!

saya suka baca blog orang, tapi tak mampu nak menulis kerana selalu kekeringan idea.Mungkin kerana segala idea saya selama ini telah saya curahkan di atas kertas milik anak murid saya ..Sebab tu bila saya ada keinginan utk menulis tapi saya tak tau nak tulis kisah apa.. hasilnya saya cuma melalut sahaja!

Sunday, April 10, 2011

Thanks Encik Najib

hari ni berborak panjang ngan en najib.. da lama gak lah tak borak lama2 ngan dia since dia da berumah tangga ni , bukan apa takut lak nanti isteri dia salah faham kan.kita kena paham perasaan org .. da lama tak bergelak ketawa ngan dia , citer macam2,, bila dengar dia bergelak ketawa rasa happy je , ilang penat aku menanda buku budak2 ni..

thanks ye najib kerana awok masih setia jadi kawan koi dulu,kini dan selamanya.
hanya Allah sahaja yg mampu membalasnya.i luv u bro! :p

nasihat yang paling berguna daripada najib ari ni ialah : biar muka tak hensem yg paling penting hati mau baik ... wahhhhh.. terharu dengar pengakuan macam tu ..

en najib, awak bukan tak ensem , awak lebih ensem daripada org lain yang merasakan diri dia ala2 ensem tp hakikatnya hampeh : p

Penat :(

penat tol rasanya..ari ni awal pagi da bgn,selalunya pas subuh sambung tido semula , tp bln ni da start tuisyen .. alhamdulilah rezeki dari Allah .. walaupun sejam tp besar maknanya, ngajar pun rasa enjoy je pasai budak tak ramai dlm 15 org je pastu yg datang memang nak belajar , jadi senanglah keje aku, tambah lagi modul da siap sedia, aku datang cuma mengajar je.. tak payah pening pale nak cari bahan . contohnya mcm esok le ada tuisyen kat sek tp bahan2 nya tak siap lagi .. errmmmm....

esok pasti hari yg memenatkan , awal pagi da start kelas minda subur pastu masuk kelas macam biasa, pas abik sek , kol 1 sampai 2 ada kelas gemilang pulak, mintak2 taun ni aku dapat budak2 yg ok .. malam pulak ada tuisyen kat sek ...ari isnin yg memenatkan
tapi tak kisahlah itu da tanggungjawab harus dilaksanakan sebaik mungkin..

kerjaya guru da berbeza dari dulu, jadi kepada yg mempunyai persepsi bahawa keje guru itu senang mintaklah pikir balik ye.. memang le keje setengah hari, itu cuma jadual yg tertulis dlm kertas .. tp kalau nak diikutkan kejenya berterusan , dari celik mata sampai le tutup mata malam nanti.. bukan semua mcm tu khasnya utk cikgu2 yang mengajar kelas peperiksaan, cikgu kena berkorban masa, tenaga dan wang ringgit utk memastikan anak murid berjaya .. tapi apa impaknya pada murid.. biarlah Allah yg membalas semuanya ..

hari ni berjaya , daripada 55 buah buku penulisan aku da berjaya menyiapkan 43 buah buku .. percapaian yg membanggakan tu .. bijik mata pun da berpinar ni ..huhu..

Saturday, April 9, 2011

Flyers ku Sudah Siap!

ingatkan nak mintak tolong pn sharifah nurhidayu
tapi bila tau dia sedang kesedihan ditinggalkan sang suami yg outstation
dengan malasnya saya pun menyiapkan lah menatang ni..
nilah hasil keje kalau buat mende separuh hati
tapi takpelah buat cantik2 pun nanti ada je yg nak complaint
terutama si minah itu :p

9 April 2011

hari ni sekolah ganti .. ganti utk deepavali
pastu tambah lak jadual anjal
ramai cikgu takde kat sekolah
pasal ada kuliah
suka tengok cikgu2 senior kat sekolah ni
80% daripada mereka tengah sambung belajar..
da ramai jugak yg da ada master..
aku ni bila lagi????...
ntahlah .. rasanya kalau masih di johor
mungkin kena pikir banyak kali
banyak sgt keje .. tak bole nak conctrate klu belajar semula
utk menaikkan semangat cuti sek bln 12,aku,kak ayu,kak sham ngan wati
da g survey kat UPM.. tp kena buat full time, kelas jumaat, sabtu ngan ahad tiap2 minggu payah le gitu, ari jumaat kelas start pukul 5, pukul berapa aku nak gerak dr pasir gudang ni. tambah lagi setiap sabtu ada kelas tambahan budak..disebabkan jarak yg terlalu jauh, kekurangan belanjawan dan kekangan masa aku rasa biarlah aku tangguhkan hasrat aku tu..tp baru ni ada sorang cikgu senior start kuliah kat UPM Mei nantidia ckp sebulan sekali je g kuliah kat serdang, lain2 suma secara online
menarik jugak tu, tp bila dengar yuran dia RM 4,000 satu semester ..gulp telan air liur sebentar , takpelah biarlah aku kumpul duit dulu ye!

Friday, April 8, 2011

8 April 2011

saya penat..
abis kelas kol 10.15 terus meeting bowling
kuar jadual utk antar budak training.
lega hati skit pasal 2 bln ni antor budak main kat tanjung puteri resort je
bln 6 nanti baru main kat daiman semula
aku tukang antar je
pastu terkejar2 balik umah
kol 2 kuar amik budak
2.30 da sampai sana
tengok budak lebih kurang
punyalah slow diorg main
2 games je padahal
pukul 7 baru sampai umah
sangat penat
esok sek ganti pulak

sudah mau undur diri utk malam ni
tp hati teringat kena buat flyers utk bowling tournament sempena hari guru
siap ngan kertas keje lagi utk mintak sponsor kelab guru dan kakitangan
waaa... tambah keje
daah le fail tuisyen hikmah ypj budak tak siap ag

huhu.. agak2 puan sharifah nurhidayu nak tolong tak buat flyers nihah
puan kan bijak dan arif .. ehemmmm..

Thursday, April 7, 2011

7 April 2011

hatiku panas tak terkata..
dari malam td lagi da panasnya
ianya bermula bila aku gigih menanda
sekali selak alamak nape le budak2 ni saje menguji kesabaran aku

sampai je bilik guru pagi td terus cari pembaris kayu
tak sabar nak tunggu 7.45 nak masuk kelas 6C9
bila masuk je ternampak ada budak tengah menyalin keje kawan yg aku bagi ari selasa
angin terus naik ke kepala
da bagi salam ngan baca doa terus tarik muka masam
soh antar keje ari selasa
sekali ada 11 org yg tak bawak
time tu ada lagi yg bole bergelak ketawa
pasal diorg ingat cikgu dia akan conteng muka ngan marker je
sekali panggil ke depan budak yg sama aku conteng muka dia yg tak siap keje
bila ditanya jawapan dia terlupa
mau tak mendidih
keje senang pun takleh nak buat
aku da terangkan
aku da tulis kat depan
tinggal salin je

akibatnya : hari ni 12 org makan penampar aku ..

Impak pada guru: darah aku naik kot, pas abis kelas tadi terus mata berpinar dan kepala sakit ...

wahai anak2 muridku .. korang ni bilalah nak insaf

tapi org selalu cakap dunia ni berputar.. jadi aku terfikir perangai inikah yg pernah aku lakukan masa sek dulu???????

Wednesday, April 6, 2011

6 April 2011




happpy besday mr xyz : )

PleASE baCK To Ur Work!


sudah tamat masa utk berjimba ye!
cepat2 .. dok layan tenet tak jadi keje!

Apa masalah ko ye?????


agak2 apa masalah dia ngan aku ek??..
aku pernah kacau hidup dia ke?
aku pernah sibuk hal dia ke?
aku pernah sakitkan ati dia ke?

tak pahamlah aku ngan minah sorang ni..
ntah apalah masalah dia ngan aku
ada je apa yg aku buat tak kena di mata dia
wahai minah , aku tau ko hebat , so tak payahlah nak canang kehebatan ko kat suma org
ko ni depan nampak baik, tulus dan mulus kan??..
tp hakikat yg sebenar nya????

Ya Allah jauhkan lah aku dr orang mcm ni!

errrrmmmmmm...


tidak mampu berkata apa2.. :-)

Citer Melayu Yg Paling Best!


Last sunday g tengok citer ni kat TGV Tebrau City, punya lah excited siap planning awal2 lagi nak g tengok citer ni lepas tengok gazzet dia ..

wah aku suka sangat dengan jalan citer dia, walaupun banyak yg kelakar tp ada gak part yg buat tak sedar ayaq mata meleleh kat pipi .. touching sungguh..

klu le ada org nak belanja aku g tengok citer ni .. aku ngan rela hati nya akan sudi utk menenami .. hehehe...

tambah lak view dalam citer ni menawan sukma..da lama berangan2 bilalah aku bole menjejak kan kaki kat sawah padi kat kedah tuhah .. cantiknya.. macam tenang je dok kat kawasan mcm tukan.. klu mcm ni kena ajak mr xyz balik aloq setar lah mcm ni..hehe... kecik ati mak aku klu dengar nanti..

Issskkkhhh....terharunya!



Hari ni dengan rasminya berakhirnya tugas aku sebagai guru pebimbing utk dua org guru pratikum dari IPTI.. tengah hari tadi ada penyeliaan bersama ngan pensyarah dari IPTI.macam tak percaya je ,aku jadi guru pembimbing, harap2 terbimbing lah budak 2 org ni..yelah aku ni bukan terror sangat pun .. tp aku usaha jugak nak bagi tip2 yang berguna pada diorg ..yelah aku nikan kadang2 bz lah jugak,sampaikan tak cukup masa nak pantau diorg .. rasa bersalah jugak pasal utk bimbing diorg ni aku dapat elaun ..so kenalah buat sehabis baik kan, kalau tak , tak berkat pulak duit yg masuk dlm akaun aku tu nanti .. hehehe...

dalam tempoh 16 januari sampai le 15 april nanti aku bersama dengan diorg,aku cuba utk jadi pembimbing yg baik utk diorg .. pasal aku tak nak kesengsaraan yg aku lalui selama 3 bulan berpratikum dulu terjadi pada diorg .. alhamdulillah..rasanya agak berjaya bila dengar komen dari diorg selepas penyeliaan tadi .. terharu dengar bila ada org menghargai apa yg telah kita lakukan.. yelah kita ni kan bukan kategori cemerlang kan, kalau tak tak kan le ada cikgu yg satu batch ngan aku dulu bole mengeluarkan kata2 'macam takde keje je' kat aku kan.. panas hati gak dengar kan.. takpelah klu itulah penilaian yg dia bole buat .. biarlah hanya Allah sahaja yg membalasnya.. Insya Allah!